تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

با افراد دچار سوختگی چه کنیم؟ | دستورالعمل مقابله با حوادث چهارشنبه‌ پایان سال

  • کد خبر: ۶۱۷۰۴
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۹
با افراد دچار سوختگی چه کنیم؟ | دستورالعمل مقابله با حوادث چهارشنبه‌ پایان سال
توصیه‌های اورژانسی برای جلوگیری از مصدوم شدن در حوادث چهارشنبه سوری و دستورالعمل هایی برای مواجهه با افراد دچار سوختگی را در این مطلب بخوانید.
به گزارش شهرآرانیوز، چهارشنبه سوری از مراسمات سنتی ایرانی است؛ برافروختن آتش و پریدن از روی آن از رسوم قدیمی است که سال‌هاست برگزار می‌شود، اما چند سالی است که اصل این رسم کهن، به حاشیه رفته و موج انفجار و صدای ترقه و زخمی و مصدوم شدن، جایگزین شادی پریدن از روی آتش شده و سالانه خانواده‌های بسیاری در آستانه عید نوروز، داغدار می‌شوند.

چندسالی است که چهارشنبه پایان سال، جای خود را به چهارشنبه‌سوزی داده است، اما امسال، به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا، مخاطرات بیشتری جان افراد را تهدید می‌کند؛ زیرا فردی که دچار سوختگی است باید به مراکز درمانی منتقل شود که در این مراکز، احتمال ابتلا به کرونا بیش از سایر امکان است؛ از سوی دیگر، کادر درمان که بیش از یکسال است در خط مقدم نظام سلامت، در نبرد تن به تن با ویروس کرونا هستند؛ دچار خستگی شده‌اند و برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و فرسودگی کادر درمان، ضروری است که مراسم چهارشنبه سوری امسال را با رعایت تدابیر بهداشتی و به دور از مواد محترقه و خطرناک، بگذرانیم.



چگونه از مصدوم شدن در چهارشنبه سوری پیشگیری کنیم؟


- ظروف تحت فشار گاز مانند پیک نیکی و قوطی‌های حشره کش و اسپری‌ها را به خصوص در روز‌های آخر سال و چهارشنبه سوری از دسترس کودکان و افراد نابالغ دور نگهداریم.

- در نزدیک محل ایجاد آتش، از وجود آب یا مواد اطفایی دیگر مثل خاموش کننده‌های دستی مطمئن شویم.

- از پرتاب کردن مواد آتش‌زا مثل فشفشه، بالن، دارت و ... بر روی درختان، پشت بام‌ها و منابع سوخت جدا خودداری کنیم.

- از پرتاب ترقه و مواد آتش‌زا از پنجره آپارتمان به خیابان خودداری کنیم.

- از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش‌بازی در منزل، زیرزمین، محل کار و ... خودداری کنیم.

- از نگهداری مواد محترقه، آتش‌گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف خود جدا خودداری کنیم.

- هرگز مواد محترقه را در جای گرم به خصوص داخل یا در مجاورت موتورخانه انبار نکنیم.

- مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را به طرف افراد دیگر پرت نکنیم.

- از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آن، در واحد‌های مسکونی و پارکینگ خودداری کنیم.

- از پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه و موشک بر روی درخت‌ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش سوزی است، جدا خودداری کنیم.

- از ریختن مواد سریع‌الاشتعال مانند نفت، بنزین و ... بر روی آتش روشن، خودداری کنیم.

- از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پست‌های برق یا ایستگاه‌های تقلیل فشار و پارکینگ‌های عمومی پرهیز کنیم.

- از پریدن روی آتش به خصوص با چادر، مانتو و یا لباس‌های گشاد اجتناب کنیم.

- حضور والدین شاغل در این روز، زودتر از زمان همیشگی به منظور کنترل و نظارت بر فرزندان توصیه می‌شود.

- کودکان اغلب کبریت، ترقه و مواد آتش‌زا را در نقاط غیرقابل دید مثل انباری، زیرزمین، داخل کمد، کیف و وسایل شخصی خود مخفی می‌کنند، در این ایام، این محل‌ها را بررسی کنید.

- در چهارشنبه سوری از قرار دادن لوازم کهنه و اضافی در سطل‌های جمع آوری زباله در خیابان خودداری کنیم.

- وجود یک کپسول آتش نشانی و جعبه کمک‌های اولیه در نزدیک محوطه آتش ضروری است.

- در پایان شب، بقایای مواد آتش بازی را به سرعت جمع نکنیم و حتماً برای این کار، لااقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنیم و بعد از این مدت، برروی آن یک سطل آب بریزیم و دور بیندازیم قبل از ترک محل، حتما از خاموش شدن آتش مطمئن شویم.

- در صورت بروز هرگونه حریق و حادثه، خونسردی خود را حفظ کرده و در صورت گسترده بودن حریق سریع افراد مسن و کودکان و دیگر افراد را از محل حریق به جای امن انتقال دهیم و با تلفن ۱۲۵ آتش نشانی تماس بگیریم.

- در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده، ضمن حفظ خونسردی از مالیدن مواد غیربهداشتی مثل خمیردندان، سیب زمینی و ... روی محل سوختگی خودداری کرده و مصدوم را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل کنیم و در صورت شدت مصدومیت با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیریم.

- در چهارشنبه سوری فرزندانمان را با خطر تنها نگذاریم.

- در چهارشنبه سوری، ایمن شادی کنیم.

- کبریت و مواد آتش‌زا مانند بنزین و الکل را از دسترس کودکان دور کنیم.

- از نگهداری مواد محترقه و وسایل آتش بازی (حتی وسایل و مواد استاندارد) در نزدیکی وسایل حرارتی و برقی خودداری کنیم.

- هنگام استفاده از فشفشه، دستمان را باز نگهداشته و از جلوی صورت مان دور نگهداریم تا دچار سوختگی نشویم.

- با مشاهده خرید و فروش مواد محترقه غیراستاندارد به هر شکل، سریع مامورین نیروی انتظامی یا پلیس ۱۱۰ را در جریان قرار دهیم.

- فشفشه و دیگر اسباب آتش بازی را از فروشنده‌های مجاز و معتبر تهیه کنیم، به برچسب آن‌ها توجه کرده و از بی خطر بودن آن اطمینان حاصل کنیم.

- از پرتاب نارنجک و مواد محترقه به ساختمان‌ها که موجب آسیب رساندن و بدمنظره کردن آن‌ها و نمای شهرمان می‌شود خودداری کنیم.

- از مواد محترقه و منفجره، ترقه و فشفشه دست ساز استفاده نکنیم.

- در هر زمان فقط یکی از مواد محترقه و منفجره را روشن کنیم و همزمان تعداد زیادی از آن‌ها را با هم آتش نزنیم.

- ترقه‌ها و فشفشه‌های عمل نکرده را مجدداً روشن نکنیم.

- تماشاچیان معمولا در خطر اصابت ترکش‌های ترقه‌ها و مواد منفجره هستند، سعی کنیم در تیررس ترکش‌ها نباشیم و هیچگاه این مواد را به سمت افراد دیگر پرتاب نکنیم.

- فقط در فضای باز اقدام به استفاده از فشفشه و ترقه استاندارد کنیم.

- از انداختن مواد تحت فشار (مانند کپسول‌ها، اسپری حشره کش و...)، وسایل شیشه‌ای مانند آمپول و قوطی‌های فلزی مانند اسپری و کنسرو به درون آتش بپرهیزیم.

- در صورت روشن کردن آتش توصیه می‌شود که آتش در حجم کم باشد و از ریختن موادسریع الاشتعال مانند بنزین، نفت و الکل جدا خودداری کنیم.

- برای روشن کردن آتش از محل‌هایی استفاده کنیم که امکان سرایت آتش به جا‌های دیگر را نداشته باشد.

- در نزدیکی پمپ بنزین‌ها و وسایل نقلیه حامل بنزین و مواد سوختنی، آتش بازی نکنیم.

- از نزدیک شدن به افرادی که مسایل ایمنی و بهداشتی را رعایت نمی‌کنند بپرهیزیم.
 


در مواجهه با افراد دچار سوختگی چه کنیم؟


۱. در صورتی‌که مصدوم، هنوز مشتعل است یا صحنه هنوز ایمن نیست و خطر سوختگی هنوز وجود دارد کار نجات را به تیم آتش نشانی بسپارید.

۲. زیور آلات (انگشتر، ساعت، النگو، گردن‌بند و..) و کمربند را از اندام سوخته خارج کنید.

۳. در صورت امکان لباس‌های آلوده به مواد سوخته و یا آغشته به مواد شیمیایی را خارج کیند؛ لباس‌های نیمه سوخته را در صورتی که به پوست بدن نچسبیده باشد، خارج کنید.

۴. در ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اول، در صورت امکان اندام سوخته را در آب سرد (نه آب یخ) قرار دهید.

۵. از هیچ گونه ماده پوشاننده مانند کرم و پماد‌های سوختگی و خمیر دندان در محل سوختگی استفاده نکنید.

۶. در ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اول ناحیه سوخته را پانسمان نکنید.

۷. تاول‌ها را پاره نکنید.

۸. قیر گرم و چسبیده را با آب سرد خنک کنید و تلاشی برای پاک کردن و یا کندن آن نکنید.

۹. ماده شیمیایی جامد مثل پودر آهک و یا سموم شیمیایی جامد و ... را با استفاده از برس، پارچه یا کاغذ خشک پاک کنید و سپس با آب فراوان حداقل به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شستشو دهید.

۱۰. سوختگی شیمیایی مایع (اسید، باز و...) را تا رسیدن تیم پزشکی با آب فراوان بشویید و از خنثی کردن آن با مواد قلیایی و یا اسیدی مانند سرکه، آبغوره و ... خودداری کنید.

۱۱. برای شست‌وشو از آبی که قابل نوشیدن است (آب رودخانه، آب شیر و.) استفاده کنید.

۱۲. در صورت سوختگی شیمیایی چشم، شستن آن را با آب فراوان تمیز (آب شیر) به مدت طولانی ادامه دهید درصورت وجود لنز در چشم، اگر لنز به چشم نچسبیده به سرعت خارج شود و در غیر اینصورت دستکاری اضافی نکنید.

طبق آمار اعلام شده از سوی سازمان اورژانس کشور، تنها از یکم تا بیست و پنجم اسفند ماه سال جاری، ۳۲۵ نفر بر اثر حوادث مرتبط با چهارشنبه آخر سال دچار مصدومیت شده‌اند که از این تعداد، ۹۰ نفر بستری شده و ۶ نفر فوت کرده‌اند!
 
منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->